15-10-2006


Tientallen protesteerders gearresteerd op vraag van de President van Gallaudet.


De campuspolitie arresteerde tientallen studenten die protesteerden in Gallaudet vorige nacht. Ze willen de universiteit terug open na een 3 dagen durende sluiting. Dit alles heeft opnieuw te maken met de aanstelling van een nieuwe president-rector.
Kort na 21 uur begon de politie studenten weg te slepen die de ingang blokkeerden. Ze scandeerden en gebaarden:”Dit is onze school!” Tegen ’s morgens waren er 80 gearresteerd. De politie deed dit op vraag van rector King Jordan en ze werden bijgestaan door tolken in orange jassen.
De arrestaties zijn het resultaat van een bittere discussie die in mei begon. Het gaat over de aanstelling van Jane Fernandes die ingaat in december. De studenten vinden haar afstandelijk. Sommige minderheidsgroepen zouden over het hoofd gezien zijn en de studenten vragen dat ze zou aftreden.
Ze weigert. Ze vindt dat ze het doelwit is van extremistische studenten. En gisteren zei ze:”Dit heeft lang genoeg geduurd.”
Van zodra de arrestaties begonnen stuurden de omstaanders tekstberichten rond om andere dove studenten te verwittigen. Ze begonnen ook geld op te halen om de gearresteerden hun borgtocht te betalen. Sommigen gaven één, vijf of tiendollar biljetten.

Geen opmerkingen:

Blogarchief