17-03-2006


Dove schoonheidskoningin dood onder trein.

Tara Rose McAvoy zou een vertegenwoordigster worden voor de doven. Een jonge vrouw met doorzettingsvermogen, grote energie en een stralende glimlach. Een ongeval deed alle hoop teniet. Ze werd in het Texaanse Austin door een trein verrast en overleed.
Tara wou gewoon een kortere weg nemen langs de spoorweg van de Union-Pacific. Ze was op weg naar haar moeder. Kort voor haar dood stuurde ze nog een sms naar haar moeder, dat ze direct zou komen en dat ze de weg naast de spoorweg had genomen. De trein die achter haar kwam aangereden, hoorde het dove meisje niet aankomen.
De treinbestuurder had het blonde meisje wel gezien. Aan de politie vertelde hij later dat hij had getoeterd en dat ze niet had gereageerd. Hij trok nog aan de noodrem, maar het was te laat. Kort voor 14 uur sleurde de sneeuwploeg vooraan op de locomotief Tara Rose McAvoy mee. Ze stierf op de plaats van het ongeval.
Tara was vorig jaar pas afgestudeerd aan de Texaanse dovenschool. In juni won ze de schoonheidswedstrijd, ze werd: “Miss Doof Texas”. Ze deed graag mee aan schoonheidswedstrijden, ook met horende meisjes. Ze was cheerleader, klasvertegenwoordiger, en speelde basketbal in de schoolploeg. Twee van haar motto’s: ‘Geloof in je zaak en je kan alles aan’, en ‘ Don’t mess with Texas’( Niet spotten met Texas).
Familie, vrienden en kennissen zijn geschokt. Haar lerares Karen Kingrey zag in haar een toekomstige leidende persoonlijkheid van de dovengemeenschap. Een vriendin van Tara schrijft in het rouwregister: “Ik begrijp niet waarom ze moest gaan, want ze had nog zoveel te geven, maar ik weet dat ze, overal waar ze komt, een kroon zal krijgen.”
De politie onderzoekt hoe het ongeval is gebeurd. Men weet dat Tara druk bezig was berichtjes te versturen aan familie en vrienden. Omdat ze doof was kon ze de trein niet horen naderen. Kon ze de vibraties dan niet horen? Neen zegt een expert van Gallaudet.’ Velen gaan er van uit dat doven de vibraties van de naderende trein zouden voelen, maar dat is een grote vergissing.’ Tara liep trouwens niet op de sporen, maar ernaast. De sneeuwploeg die aan beide kanten van de locomotief 40 cm uitsteekt is haar fataal geworden.

Geen opmerkingen:

Blogarchief