30-01-2006

Waarschijnlijk hebben leden van een Bende een dove man vermoord in Los Angeles.

De moeder en de vriendin van een dove man die neergekogeld werd in Canoga Park door leden van een bende vragen aan het publiek om te helpen de moordenaar te vinden.
Lee Carter, 23 jaar oud, liep gewoon van een winkel naar huis op dinsdagavond toen hij door 4 mannen werd aangesproken. De politie vermoedt dat de verdachten de gebaren van Carter verkeerd begrepen hebben. Ze dachten dat het geheime gebaren waren van een andere bende, dus openden ze het vuur en schoten hem dood. Zijn moeder , Yolanda Amanuel vertelde aan het tv-station dat de bendeleden haar zoon vroeger al aangesproken hadden over zijn gebaren.
De vriendin van Carter die ook doof is vraagt in gebarentaal aan getuigen om zich te melden.
“Laat me weten wie mijn vriend heeft vermoord. Bel naar mij of naar de politie”, zei ze.
Het filmpje met het nieuwsitem is afkomstig van CNN, je kan het ook bekijken op de site van Doven.eigenstart.nl . Daar zie je ook dat hij een dochtertje van 2 jaar heeft.
Het is triestig dat een gebaar als ‘I love you’ dat ook in heel Europa bekend is, toch nog voor verwarring zorgt in een stad als Los Angeles. Je kan alleen maar ‘neen’ schudden met je hoofd over zoveel onwetendheid. Een gebaar dat door alle doven en horenden overal op de wereld begrepen wordt.
Bron: CNN en Doven.eigenstart.nl

Geen opmerkingen:

Blogarchief