27-01-2006


Dove hond leert gebaren

Een dierenasiel in Devon heeft een assistentiehond gebarentaal geleerd bij een poging om een nieuwe eigenaar te vinden voor hem.Blue, heet hij en hij is acht maanden oud. Hij kent nu al zeven tekens en commando’s. Zijn favoriete gebaar is de omhooggestoken duim, en dat betekent natuurlijk ‘ goed jongen’.Het personeel van het asiel nam de hond in ontvangst van een koppel dat een baby verwacht. Ze hadden het gevoel dat ze hem niet voldoende aandacht konden geven. Hij is nu een gelukkige en gehoorzame hond. De eerste eigenaars van ‘Blue’ wisten dat hij doof was, maar hadden de tijd niet gevonden om hem iets te leren.
In het asiel bedachten ze dat ze hem niet konden trainen op de gewone manier met gesproken bevelen. Dus kwamen ze op het idee om hem gebarentaal te leren.
Honden gebruiken hun eigen lichaamstaal, ze kwispelen met hun staart als ze blij zijn en houden hun staart tussen hun poten als ze bang zijn. Nu is het asiel op zoek naar een eigenaar met ervaring en die bereid is om de gebarentaaltraining voort te zetten en redelijk wat tijd aan hem te besteden, liefst samen met een andere hond. Blue houdt zelfs van katten en kan ook rustige kinderen aan.

Bron: BBC-news

Geen opmerkingen:

Blogarchief