19-11-2005

De eerste goedkope cochleaire implant van de wereld.

Uit: Hearing for Children – 8 dec, 2004

Hearing for Children (H4C) is een liefdadigheidsinstelling die zich tot doel stelt om die mensen die arm en doof zijn te laten horen. Een wanhopige combinatie.

Bijvoorbeeld, nu is H4C bezig om een project op te zetten in Jordanië, in het Midden-Oosten. We namen contact op met koningin Noor ( een Amerikaanse die met koning Hoessein getrouwd is) , en zij ging akkoord om ons te helpen dit project te beginnen . Zij verwittigde de medewerkers van de huidige Jordaanse koning, en zij op hun beurt zijn bereid om alles op te starten. Dit duurde natuurlijk maanden en was niet in één, twee drie klaar. Wat we willen doen is er voor zorgen dat Jordaanse dove kinderen een CI kunnen krijgen met de volledige nazorg erbij. In Jordanië zelf zijn de hoorapparaten van slechte kwaliteit. De meeste mensen die hoorapparaten verkopen hebben er geen verstand van. Het is dus onze bedoeling om ook de opleiding van de specialisten te verbeteren.
De reden waarom de meeste doven nog geen CI hebben is dat hij zo duur is. Als antwoord daarop heeft H4C het initiatief genomen om een goedkope cochleaire implant te laten ontwerpen. Het is een inspanning om wereldwijd goedkope CI’s te produceren en te verkopen. Het project wordt uitgebreid beschreven op www.h4c.org/low-cost-Ci_main.html .
Er zijn miljoenen doven en slechthorenden, en op dit moment en voor de nabije toekomst, is dit de beste oplossing: een goedkope cochleaire implant. De eerste op de hele wereld.

Geen opmerkingen:

Blogarchief