19-11-2005

‘Dove immigrant geslagen na communicatiestoornis.

Immigratiepolitie sloegen brutaal op een doofstomme werknemer in het restaurant waar hij werkt in Tel Aviv.
De politie kwam in het restaurant om identiteitskaarten te controleren. De man werd geslagen en gearresteerd. Later werd hij door de politie vrij gelaten, ze konden niet bepalen uit welk land hij afkomstig was en dus kon hij ook niet gedeporteerd worden.
Andere werknemers van het restaurant in zuid Tel Aviv dat voedsel uitdeelt aan daklozen, kennen hem als Moti. Hij werkt bij een firma die voedsel levert aan de organisatie.
“Hij is een Afrikaan die niet praat en duidelijk dus ook niet hoort” zei Ariel, een vrijwilliger die in de keuken van het restaurant werkt. Vanmorgen om 10 uur is hij aangekomen samen met onze leverancier. Korte tijd later kwam de immigratiepolitie en vroegen hem naar zijn identiteitskaart. Hij gaf hen een document, maar ze wilden het niet teruggeven. Hij pakte het met geweld af en liep het restaurant terug binnen. De politie achtervolgde hem en riep versterking op, duidelijk om hem te helpen arresteren. De politie begon te roepen en de man werd hysterisch. Hij pakte een hamer die in de buurt lag om hen te bedreigen en een politieman trok zijn pistool. Op hetzelfde moment werd de man besprongen en bijna dood geslagen. Een andere werknemer probeerde hen te scheiden en kreeg ook slaag.

Volgens anderen was de man bewusteloos toen hij met de handboeien aan werd weggevoerd.
Nadat de politie geprobeerd had om te achterhalen wie hij was werd hij vrijgelaten. De politie zegt dat hij door een dokter onderzocht werd.

Bron: Roni Singer, Haaretz

Geen opmerkingen:

Blogarchief