10-12-2006


Brand in vluchthuis voor doven eist vierde dodelijk slachtoffer.


Een huisbrand in de streek van San Antonio (VS) waarbij 3 mensen stierven, waaronder 2 doven eiste zaterdag nog een vierde slachtoffer. Een 48-jarige dove grootmoeder die haar huis had opengezet voor dove vrienden die een thuis zochten. De dood van Rosa Bustos maakt de brand tot een van de dodelijkste in de voorbije acht jaar. Rosa wat net gestopt met werken als secretaresse en stikte door de rook. Ze overleed in het ziekenhuis.
Vrijdag waren ook al haar 5-jarige kleindochter Samantha Medina en Bustos’ twee vrienden, de zussen Olga en Yolanda Gonzalez, die ook doof waren, gestorven in de brand.
Haar echtgenoot Julio, ook doof, stond zaterdag te staren naar de verkoolde resten van wat ooit zijn huis was. Hij vertelt dat iedereen sliep toen Samantha wakker werd door het geblaf van honden .Ze maakte haar grootouders wakker en het drietal probeerde te ontsnappen. Maar toen Julio de voordeur bereikte waren de anderen binnen al bezweken. Hij dacht dat ze achter hem waren, maar ze raakten geblokkeerd.
De juiste oorzaak van de brand is nog niet gekend, maar men weet wel dat die begon in de keuken, wellicht door een verhitte warmeluchtblazer.
Vriendin en buurvrouw Maria Rodriguez zei dat ze de familie al 30 jaar kende en regelmatig babysit was voor hun kinderen. Ze kent wel geen gebarentaal maar vertelt dat Rosa heel goed kon liplezen en dat ze vlug intieme vriendinnen waren geworden.


http://www.mysanantonio.com/news/metro/stories/MYSA121006.04B.deadliest_fire.3087a28.html

Geen opmerkingen:

Blogarchief