22-11-2006


Inspiratie door doof musikaal talent.


Ruth Montgomery is een top fluitspeelster. In haar geval is ze toevallig ook doof. Ze liet de studenten verstomd achter met haar musikaal talent en het inspirerende verhaal van haar leven.
Ze bezocht de Universiteit van Hertfordshire (GB) als onderdeel van haar campagne om de musikale mogelijkheden voor dove kinderen in scholen te verbeteren.
Ze is pas 25 en muzieklerares. Ze speelde met het St. Petersburg Filharmonisch orkest en in Moskou. Ze wisselde haar ervaringen uit met de studenten in de lerarenopleiding voor Onderwijs aan Dove Kinderen.
Ze zei:”Weinig mensen begrijpen hoe belangrijk muziek is voor dove kinderen. Er zijn veel verschillende manieren waarop muziek kinderen kan aanzetten tot leren.” “Ik zeg niet dat alle dove kinderen musikaal zijn en van muziek zullen houden zoals ik doe, maar alle kinderen moeten de kans krijgen om over muziek te leren en te ervaren wat muziek is.”
Ruth was een voorbeeld voor de studenten en gaf hen persoonlijk inzicht in de manier waarop muziek een belangrijke rol kan spelen in het onderwijs aan dove kinderen.

http://www.whtimes.co.uk/

Geen opmerkingen:

Blogarchief