13-11-2006


Een Amerikaans doof koppel was bijna het slachtoffer van internetfraude.

Richard en Holly Wegman zijn beiden doof. Ze gebruiken hun computer om te communiceren met andere doven over de hele wereld. Ze loggen regelmatig in op Deafconnect.com, een site die werkt als een sociaal netwerk.
“We gebruiken het om goede vrienden te vinden”, zegt Richard in gebarentaal. Maar een paar weken geleden ontmoette hij iemand op het net wiens intenties niet vriendelijk waren.
Zijn familie vertelt dat een persoon zich als doof liet doorgaan en probeerde hen bij fraude te betrekken. “Doven vertrouwen andere doven. Het is een hechte gemeenschap,” zegt de vader van Holly. De zogezegde vriendin smeekte de Wegmans om haar 2500 dollar op te sturen met cheques van Mal-Mart (een heel grote supermarktketen in de VS). Zij kregen de cheques en moesten die innen bij Wal-Mart en het geld naar Nigeria opsturen. De bedriegster had het geld zogezegd nodig om terug naar Amerika te vliegen. Gelukkig vroeg Holly aan haar vader om dit na te kijken. Hij belde naar Wal-Mart, en die zegden hem dat de cheques met die bepaalde nummers al maanden geleden geïnd waren.
Gelukkig is de familie aan het ergste ontsnapt, maar ze blijven ontgoocheld achter. Ze dachten dat ze andere doven konden vertrouwen. Maar blijkbaar had iemand anders zich als een dove voorgedaan.

http://www.wltx.com/news/story.aspx?storyid=43969

1 opmerking:

michealsmith zei

Dear Sir/Madam,
Dr. Micheal Smith, I represent China Metallurgic Import & Export Corporation (CMIEC) based in China.
My company exports steel, rubber and raw materials for world trade. We are searching for representative who can help us establish a medium of getting to our customers in Europe, North America, Asia, Southeast Asia, South America and middle East as well as making payments through you as our payment officer.
Most of our customers pay out in checks and we do not have an account in your country that will clear this money. It is upon this note that we seek your assistance to stand in as one of our affiliates in your country.
Note that, as our affiliate, you will receive 10% of whatever amount you clear for the company and the balance will be paid to us.
If you are interested in this business offer, kindly forward to us the stated information below:
(1)Your full names, (2)Contact address(3)ur bank name, and (4)Phone/fax numbers.
My e-mail address is: jobopportunity.wuming@gmail.com
website: www.cmiec.com
Thank you for your time and have a wonderful day.
Regards, Dr. L.W. Johnson ( Director Accounting Department ) CMIEC Import & Export Corporation.

Blogarchief