11-10-2006

Hersenstamimplantaat bij dove kinderen.



In opdracht van de Duitse Dovenvereniging onderzocht Karin Kester de wetenschappelijk nog niet erkende maar toch in Duitsland geplande hersenstamimplantatie bij dove kinderen.
Haar bevindingen staan op www.kestner.de . Ze waarschuwt voor de gevaren die zulk een ingreep inhouden.
“We kunnen slechts gissen naar de risico’s, omdat er geen lange termijnonderzoeken, zelfs geen middellange onderzoeken zijn gedaan. Er is ook geen documentatie over de kinderen die in ItaliĆ« al geopereerd zijn” schrijft Karin Kestner als antwoord op vragen van de oudervereniging van de Duitse Dovenvereniging. Als er een kind na of tijdens de operatie sterft kan dit niet ongedaan gemaakt worden. Heeft het kind schade opgelopen na de operatie dan is die niet meer te repareren, waarschuwt Kestner.
Een doof kind kan ook met zijn doofheid een goed, tevreden en gelukkig leven leiden. Het kan met gebarentaal, met leren spreken, met liplezen en de gave om beter waar te nemen dan horenden, leven, werken en zich een toekomst verzekeren.
Kestner doet een beroep op het geweten en de ethiek van betrokken dokters die de omstreden methode van hersenstamimplantatie in overweging nemen.

Bron: http://www.kobinet-nachtrichten.org

Geen opmerkingen:

Blogarchief