07-09-2006


Antoinette Lucero vindt werk.

Milwaukee, 5 september 2006.


Antoinette Lucero dacht dat ze nooit een job zou vinden. Al vijf jaar zonder werk en levend van steun. Ze vroeg zich af wie een dove vrouw zonder opleiding zou in dienst nemen.
Maar de 29 jaar oude alleenstaande moeder hoorde van een gratis programma dat gesponsord wordt door Manpower Inc. en waarmee ze een attest kon krijgen in assemblage van electronica. Ze is nu inspecteur bij Sennheiser Electronic in Albuquerque. Ze woont in haar eigen appartement en spaart voor haar dochter’s opleiding.
Lucero volgde een opleiding van twee maanden in maart samen met een aantal andere dove mensen. Eind mei werd ze geplaatst bij Sennheiser terwijl ze wel voor Manpower blijft werken. Zijzelf en de andere doven slaagden zeer goed in het programma omdat de instructeurs de technische informatie in Amerikaanse Gebarentaal vertaalden. Toen ze wou studeren bestond dat niet zegt Antoinette.
Nu is Lucero, die doof werd op haar tweede door meningitis, de enige dove werknemer bij Sennheiser. Ze communiceert met haar medewerkers met geschreven notities, hoewel er een tolk beschikbaar is. Ze is van plan nog meer cursussen te volgen op eigen initiatief en hoopt daardoor op vaste basis in dienst genomen te worden bij Sennheiser.

Geen opmerkingen:

Blogarchief