16-04-2006


Top 10 oorzaken gehoorverlies bij kinderen.

Jamie Berke las voor ons het Jaarlijks overzicht van Dove en Slechthorende Kinderen door het Gallaudet Onderzoek Instituut. Deze studie geeft een overzicht van duizenden dove en slechthorende studenten in de V.S.

1.Vroeggeboorte: de studie maakte een onderverdeling van de oorzaken van gehoorverlies, prenataal en postnataal. De meest voorkomende oorzaak is vroeggeboorte.

2.Andere Zwangerschapsproblemen:

3.Cytomegalovirus: CMV lijkt sterk op rubella in de manier waarop het een foetus kan beïnvloeden.

4.Otitis Media: de meest voorkomende doofheidoorzaak postnataal is otitis media (middenoorontsteking). Oorontstekingen kunnen frustrerende dilemma’s worden voor zowel ouders als dokters die moeten beslissen of er antibiotica voorgeschreven worden of niet.

5.Meningitis: (hersenvliesontsteking): De geneesmiddelen die nodig zijn om het leven te redden van kinderen met meningitis kunnen de oorzaak zijn van gehoorverlies.

6.Genetische oorzaken: ongeveer 22% van het gehoorverlies is te wijten aan genetische of syndromatische factoren. De meest voorkomende genetische oorzaak is Downs Syndroom.

7.Charge Syndroom: CHARGE is een ziekte van schedel en aangezicht, meestal zijn er geen oorlellen

8.Waardenburg Syndroom: te herkennen aan de witte bles in het haar.

9.Treacher Collins Syndroom: net zoals het CHARGE syndroom heeft het te maken met vervormingen van schedel en aangezicht,een kleine kin, brede mond, ademhalingsproblemen, misvormde oren en gehoorverlies.

10.Niet gekende oorzaken: ongeveer 53% van de oorzaken van doofheid zijn onbekend.

Meer informatie op de site van Jamie Berke (zelf ook doof) met doorklikmogelijkheden voor nog meer informatie.

http://deafness.about.com/od/medicalcauses/tp/topcauses.htm

Geen opmerkingen:

Blogarchief