13-12-2005



Moord uit vaderliefde.

In juli 2004 verstikte Andrew Wragg zijn zoon Jacob met een hoofdkussen. Hij heeft het nooit ontkend. Maar de man die in het gerechtshof beschreven wordt als een briljante vader ontkent zijn zoon ‘vermoord’ te hebben. Hij zegt dat het gaat om levensbeeindiging uit medelijden met het lijden van de jongen.
De jongen van 10 leed aan het Syndroom van Hunter en Wragg vertelde aan de rechtbank dat hij dacht dat de jongen doden het beste was voor hem, en zei dat de jongen dat ook dacht.
De jurie ging akkoord met de stelling van Wragg en sprak hem vrij van moord.
De vroegere soldaat van 38 was vroeger bij de Special Forces van het Engelse leger. In april belde hij de politie om te vertellen dat hij zijn zoon gedood had . Hij verdedigde zich door te zeggen dat hij tijdelijk niet goed wist wat hij deed. Hij kreeg twee jaar voorwaardelijk als straf.
Jacob leed aan het syndroom van Hunter. Een ziekte waardoor de persoon steeds maar zieker wordt, de hersenen gaan letterlijk kapot. Er bestaat geen genezing voor de ziekte en de meeste mensen met die ziekte sterven als ze 20 zijn. Hij was ook doof en kon niet spreken.
Voor hij de jongen verstikte keek hij in zijn ogen en hij gelooft dat de jongen hem niet meer herkende. Hij vroeg hem nog: “Heb je er genoeg van jongen?”. Toen verstikt hij hem en nam zijn dode lichaam in zijn armen.
Het is een belediging voor mij en mijn zoon dat dit een egoïstische daad van mij zou zijn. Shellley Ansell, een vriendin van Wragg vertelde aan het hof hoe veel hij wel van zijn kinderen hield.”Hij bracht veel tijd met zijn kinderen door, Jacob was verzot op hem.” “Hij was echt een liefhebbende vader.” Ook zijn broer en zus getuigen dat hij een goede vader is, zowel voor Jacob als zijn jongere broer George.
Wragg zegt dat hij gesteund werd in wat hij deed door zijn schoonmoeder Gwendoline Richards, de jongen zijn grootmoeder. Ze wou hem niet dood, maar wist dat zijn dood een verlossing van zijn ziekte zou zijn.

Bron: James Clark, BBC News

Geen opmerkingen:

Blogarchief