29-04-2018

Eerste gediplomeerde vrachtwagenchauffeur in Spokane.

Justin Brooks became the first deaf student to graduate from Spokane Community College’s commercial driving program, overcoming a disability that once disqualified him from becoming a trucker. He was photographed Thursday, April 26, 2018, in the semitruck used to train students at the SCC campus. (Jesse Tinsley / The Spokesman-Review)


Justin brooks wer de eerste dove student die afstudeerde aan het Community College. Hij volgde een commerciƫl rijopleiding waarmee hij zijn handicap overwon. Vroeger was hij al eens geweigerd als trucker omdat hij doof was. Hij is al 37 en is doof geboren en wou graag in de voetstappen treden van zijn grootvader.
Hij is niet de eerste dove trucker. Sinds 2013 is de wet veranderd en mogen doven ook met de vrachtwagen rijden. Dat hij geen sirenes hoort schuift hij aan de kant. Daar dienen de lichte voor zegt hij, en ik kijk meer in mijn spiegels dan een horende chauffeur.
De leraar zei dat hij weinig werk met hem had omdat hij al alles wist van vrachtwagens. De school zorgde voor tolken en ze bedachten zelfs speciale gebaren waar nog geen gebaar voor bestond. Specifieke namen uit de truckerswereld.

Blogarchief