24-11-2012

De ganse klas leert gebarentaal




Egenhausen-Duitsland. Sinds september 2011 krijgt Lukas die doof is les in de basisschool van de stad. Om zijn integratie te vergemakkelijken leren zijn klasgenoten Duitse Gebarentaal.

Lukas hoort praktisch niets en is voor de meeste vakken op hulp aangewezen. Twee schooldagen krijgt hij een assistent-leerkracht, de andere dagen zijn er gebarentolken. Maar een schooldag heeft ook pauzes, speeltijden en andere activiteiten. Daarom was het nodig een mogelijkheid te vinden zodat ook zijn klaskameraden en schoolvrienden met hem konden communiceren. Lukas blijft ook op vrije momenten liever in Egenhausen. Een logopediste was bereid om twee dagen in de week een gebarencursus te geven aan de kinderen van zijn klas. Ze komen speciaal vroeger naar school om samen met Lukas nieuwe gebaren aan te leren. Daar was Lukas heel blij mee, want nu was hij de expert, en natuurlijk ook omdat zijn vrienden nu met hem kunnen praten.



http://www.schwarzwaelder-bote.de/inhalt.egenhausen-die-ganze-klasse-lernt-gebaerdensprache.96ae11ff-4579-4824-bf1a-b543da46b2da.html

Blogarchief