18-10-12

Blogger Many Tribes weegt Obama af tegen Romney.Waarover moeten alle doven in Amerika zich zorgen maken bij de volgende presidentsverkiezingen? Wat speciaal de doven aanbelangt: gezondheidszorg, toegankelijkheid, burgerrechgten en recht op arbeid.

Nu hebben doven ook de keuze uit drie gezondheidsprogramma's. Eén is de Betaalbare Zorg Wet van Obama, waar vele, vele doven kunnen van genieten. Mensen die vroeger niet konden behandeld worden, kunnen zich dat nu wel permitteren. Het tweede is het plan van Romney ( eigenlijk bijna hetzelfde als van Obama), en het derde van Ryan, één waar de doven bang moeten van zijn. Ik stel me

dat dove mensen in de problemen komen als ze willen bellen, contacten leggen en mensen overtuigen. Doven geweigerd op basis van hun doof-zijn.

Bij wie zijn we beter? We hebben er voor gevochten onder Obama en er zijn serieuze stappen gezet, vooral de Wet voor de 21-ste eeuw wat betreft communicatie en toegankelijkheid van 2010. Ik heb nergens maar enig bewijs gevonden dat Romney die wet gesteund heeft. Romney heeft veel banden met grote maatschappijen en hij wil de beperkingen en verplichtingen van die bedrijven verzachten.

De rechten van de arbeiders is een ander probleem. Bij Obama is het ook een haat-liefde verhouding, maar Romney heeft echt geprobeerd om de macht en de mogelijkheden van de bonden te beperken en zijn partij heeft geprobeerd om af te raken van overeenkomsten met de vakbonden. En het zijn nu net de bonden en de collectieve arbeidsovereenkomsten die de dove arbeiders helpen bij hun strijd voor toegang en gelijkberechtiging op de werkplaats.http://manytribes.blogspot.be/2012/10/what-should-deaf-people-be-concerned.html

Blogarchief