27-09-2012

Vijf beroemdste doven ter wereld ( volgens de auteur).




Ter gelegenheid van Werelddovendag vijf van de meest populaire doven ter wereld. Grote persoonlijkheden die hun fysieke uitdaging overwonnen en revolutionaire bakens waren in het licht van de geschiedenis.

Thomas Alva Edison; één van de bekendste uitvinders uit de geschiedenis. Zijn grootste uitvindingen zijn de fonograaf en de gloeilamp. Hij werd doof door roodvonk in zijn jeugd.

Ludwig van Beethoven; een groot Duits componist. Hij vertelde aan niemand iets over zijn doofheid. Op het laatst moesten de mensen die hem iets vroegen toch de vragen in een boek opschrijven.

Helen Adams Keller. Gebruikte haar talenten volop. Ze schreef bgoeken, was politiek actief en gaf lezingen. Ze werd doofblind geboren. Ze was ook de eerste met een universitair diploma.

Harold McGrath: een Amerikaans schrijver. Hij was zeer succesvol. Hij oversteeg zijn doofheid door zijn grote intellectuele vermogen.

Johnnie Ray: een Amerikaans liedjesschrijver, zanger en pianist. Gedeeltelijk doof door een kwetsuur in zijn jeugd. Op het laatst moest hij een hoorapparaat dragen.



http://www.boldsky.com/insync/life/2012/most-popular-deaf-people-031141.html#imagemore-slideshow-1

Blogarchief