29-03-2010


Misbruik door priesters of dove zuigelingen


Joey McIntire zanger van 'New Kids on the Block' met zijn
3 maanden oude zoon Rhys.

Moeilijk om te bepalen wat het grootste of belangrijkste nieuwsfeit van de laatste week is. Is het de priester ( Eerwaarde Lawrence Murphy) die 22 jaar lang dove jongens misbruikte? Of is het een verhaal uit People magazine over een zuigeling met zwaar gehoorverlies die toevallig de zoon is van een beroemdheid (Joey McIntyre). Beide verhalen hebben in de dove blogosfeer heel wat discussies losgemaakt.


In het geval van de priester hadden de dove jongens al jaren geprobeerd hun verhaal te vertellen. Niemand wou luisteren. Het had niets te maken met de doven die doof zijn, maar met de weigering van de mensen om de waarheid te erkennen. Murphy ging vrijuit, tot aan zijn dood.


Het verhaal in People magazine maakt heel wat gebabbel los en geargumenteer (meer dan 200 al) over cochleaire implanten, gebarentaal en gesproken communicatie. Daartussen zitten ook meelijwekkende commentaren van mensen die het zo ‘speciaal’ vinden dat een zanger een dove baby heeft. Het enige speciale is dat de vader beroemd is. Ik durf te wedden dat er nog andere beroemdheden zijn die dove kinderen hebben – maar er het zwijgen toe doen.



http://deafness.about.com/b/2010/03/28/abusive-priests-and-deaf-infants.htm

Blogarchief