04-06-07


Vietnamees project om sexueel onderricht aan doven te geven wint internationale steun.

“Met je handen over sex spreken” een project voor het World Population Foundtion om jongeren met hoorproblemen te onderwijzen over sex, won een World Bank Development Marketplace prijs die een waarde heeft van 185.000 dollar.
Er waren 22 winnaars uit 2.900 ingediende projecten. Het geld zal gebruikt worden om dove jongeren in Vietnam de sexuele gezondheidszorg beter bij te brengen.
Er bestaat al een bruikbaar programma. Nieuw is dat er ook een gebarenboek wordt bij ontwikkeld met de vertaling in gebaren van de gebruikte termen. Het eerste van zijn soort in Azië. Er wordt ook nog een boek met beeldmateriaal ontwikkeld.
Het ontwikkelde materiaal kan de 500.000 dove jongeren in Vietnam bereiken. Als het programma succes kent , zou het kunnen ontwikkeld worden over heel Azië.
Het project wordt eerst getest in de Xa Dan Dovenschool in Hanoi voor het verder zal gebruikt worden in twee andere pilootscholen in Vietnam. Eén in de Noordvietnamese havenstad Hai Phong en één in de zuidelijke provincie Long An.
En het programma is nodig want de 500.000 jonge doven in Vietnam zijn allemaal jonger dan 24 en lopen grote risico’s op sexueel misbruik, ongewenste zwangerschappen, gedwongen prostitutie en sexueel overdraagbare ziektes.

http://www.thanhniennews.com/health/?catid=8&newsid=28687

Geen opmerkingen:

Blogarchief