27-06-07


Doven in nieuwe film van Michael Moore.

Michael Moore presenteerde op het filmfestival van Cannes zijn nieuwe film ‘Sicko’ over de Amerikaanse sociale zekerheid.
In de film heeft hij het onder andere over een ziekteverzekeringsmaatschappij CIGNA die voor een peuter maar één implant in plaats van twee wil terugbetalen.
Michael Moore roept op om oorlog te voeren tegen de verzekeringsmaatschappijen die meer interesse hebben om hun zakken te vullen in plaats van voor hun cliënten te zorgen.
Cigna, met thuisbasis in Bloomfield wil niet praten over de details in de film. Maar de maatschappij wil het wel hebben over het algemene onderwerp ‘cochleaire implantaten’ In de film zie je ouders van een doof meisje die geshockeerd zijn omdat de maatschappij vindt dat het experimenteel was om te horen in twee oren.
Daarop zie je in de film de vader die naar Cigna belt om te zeggen dat Michael Moore in de zaak geïnteresseerd is, en of hun directeur al eens gefilmd is? Daarna zie je in de film het hoofdkwartier van Cigna terwijl Michael Moore een opgenomen telefoongesprek laat afspelen waarin een medewerker blij aankondigt dat de weigering is omgezet in een toelating voor twee implantaten.
Volgens de universiteit van Wisconsin hebben maar 3 % van de mensen die een cochleair implantaat hebben een dubbel implantaat. De meeste private verzekeraars betalen er maar één terug. De verzekeraars wijzen op de risico’s en tot onlangs op het gebrek aan bewijsmateriaal over het nut van twee implantaten.
Eén van de risico’s dat door de U.S. Food en Drug Administratie geciteerd wordt is bacteriële meningitis, een ernstige en soms dodelijke ontsteking.
En er zijn ook dokters die adviseren tegen twee implantaten omdat het betere en nieuwere technologie in de toekomst uitsluit.
Er werd trouwens maar onlangs bewezen dat twee implantaten de dove gebruikers helpen bij het bepalen van waar de geluiden komen.

http://courant.com/business/hc-sickoinsure.artjun21,0,6188272.story?coll=hc-big-headlines-breaking

Geen opmerkingen:

Blogarchief