13-01-2007


Een MP3 speler voor doven

Het lot besliste erover dat Sandy Mintz, een audiologe die werkt voor Advanced Bionics, een bedrijf dat medische apparaten ontwikkelt, 10 jaar geleden haar gehoor verloor. Nu werkt ze met Samsung om een draadloze MP3 te ontwikkelen opdat ook dove mensen van muziek kunnen genieten.
Het idee bestaat erin om een SamsungMP3 speler te verbinden met de cochleaire implant die door Advanced Bionics wordt ontwikkeld en verkocht.
Het systeem werkt als een gewone implant. Voor gesprekken werkt dit al zeer goed. Mintz zei dat ze 10 jaar lang de telefoon niet kon gebruiken, maar dat ze drie dagen na de operatie al met haar vader kon telefoneren. Het komt er nu op aan om het systeem optimaal te doen werken om muziek te horen. Toonhoogte en frequentie van muziek zijn moeilijk perfect te bereiken. Alles moet heel precies afgesteld worden. Draadloosheid is ook een uitdaging. Eén van de ideeën is om het externe oorstukje met de MP3 speler te verbinden via Bluetooth.
De onderzoeksresultaten zijn veelbelovend en Samsung vroeg al de goedkeuring van het Amerikaanse FDA (Food en Drug Agentschap).

http://www.asia.cnet.com/

Geen opmerkingen:

Blogarchief