10-11-2006


Verkrachter krijgt klappen in India

LUCKNOW, India- Een man zal in Noord India in het openbaar 51 klappen krijgen als straf omdat hij zijn dove buurvrouw heeft verkracht. Hij werd door de ouderlingen van het dorp schuldig bevonden.
De politie deed niets nadat haar echtgenoot klacht had ingediend. Toen namen de ouderlingen de zaak in handen. “De politie zei dat ze niets konden doen omdat de vrouw niet kon vertellen wat er gebeurd was.” Normaal behandelen de dorpsrechtbanken geen criminele zaken maar omdat veel zaken van verkrachting ongestraft blijven in India en omdat veel politieagenten corrupt zijn, namen ze de zaak zelf op. Ze hoorden beide partijen en veroordeelden hem voor 110 Indische dollar en tot 51 slagen met de hand in het openbaar. Zo hopen ze dat hij toch schaamte voelt voor zijn daad. Met gebaren vertelde de moeder van drie kinderen hoe ze in een veld was verkracht toen ze zondag van haar werk in Rampur terug kwam. Rampur ligt 205 mijl ten noordwesten van Lucknow, de hoofdstad van Uttar Pradesh.
Toch is de politie ook nog met een onderzoek bezig. Ze ondervragen spelende kinderen die mogelijk getuigen zijn. Als hij alsnog door een rechtbank veroordeeld wordt, dan kan hij de doodstraf krijgen.

http://www.phillyburbs.com/pb-dyn/news/90-11102006-739810.html

Geen opmerkingen:

Blogarchief