30-11-2006


I.King Jordan: Fernandes had ‘Uitstekende Vooruitzichten’.


King Jordan, afscheidnemende voorzitter in de studio van NPR in Washington.

In zijn eerste interview sinds het studentenprotest de enige dovenuniversiteit van het land lam legde, betreurt de afscheidnemende voorzitter van Gallaudet de vijandelijke teneur van de betogingen, en sprak over zijn ontgoocheling over de gevolgen.
“Het leek erop of het tegen iets was in plaats van een protest voor een reden of een doel,” zei I.King Jordan woensdag. “Het was tegen een individu, en daarom is het zo de richting van een conflict uitgegaan.”
Het protest eindigde met de beslissing van Gallaudet om de benoeming van Jane Fernandes als volgende voorzitter van de school, nietig te verklaren.
Een van de klachten van de studenten was dat Jordan, Fernandes had klaargestoomd als zijn opvolgster, en daardoor de selectie had beperkt.
Jordan zegt dat hij daar niet mee akkoord gaat. “Ik ben heel trots dat ik haar mentor kon zijn,” zegt Jordan. “Ze had uitstekende vooruitzichten en ze was heel hoog gekwalificeerd om president-voorzitter te worden. Het spijt me dat ze geen kans kreeg.”
In een brede discussie geleid door Neal Conan, besprak Jordan ook zijn erfenis als eerste dove voorzitter van Gallaudet en had het over zaken waar de dove gemeenschap zich mee geconfronteerd ziet, zoals technologische vooruitgang, cochleaire implants en digitale hoorapparaten.
Het volledige interview in het Engels op:

http://www.npr.org/templates/story.php?storyId=6551118&ft=1&=1003

Geen opmerkingen:

Blogarchief