26-04-2006


Dove studente schrijft geschiedenis op haar school.


Elisabeth “Lizzie” Sorkin, een 24-jarige studente film/video en animatie van het Rochester Institute of Thechnology is de eerste dove studente die voorzitter werd van het studentenbestuur van een Amerikaanse school waar het merendeel horende studenten zijn.
Sorkin, afkomstig van Elk Grove in Californië werd onlangs voor een termijn van één jaar verkozen in het RIT waar 1.100 dove studenten integreren tussen 14.400 horenden.
RIT is de thuisbasis van het befaamde National Technical Institute for the Deaf, waar studenten met verschillende gradaties van gehoorverlies een niet geëvenaarde toegang hebben tot technologie, tolken, schrijftolken, begeleiders en ander diensten die het individuele succes in de klas en de werkplaats stimuleren.
“We praten niet alleen over diversiteit op deze campus, maar we beleven die elke dag op veel verschillende manieren,” zegt Sorkin, die liever gebarentaal gebruikt en alleen tolken gebruikt met personen die geen gebarentaal kennen.” Lizzie is een uitstekende communicator en een natuurlijke leider,” zegt Alan Hurwitz, de deken van NTID. “Door haar harde werk en toewijding heeft ze het respect van studenten en medewerkers verdiend.”
Elisabeth werd als horende dochter van dove ouders geboren, maar werd op jonge leeftijd doof zonder dat men de reden kent. Ze ging altijd naar het gewoon onderwijs. Ze koos uiteindelijk voor RIT omdat ze er een zomercursus volgde en een paar dove jongeren ontmoette en koos voor de sociale stimulans die ze haar boden.

Bron: http://www.ntid.rit.edu/media/full_text.php?article_id=500

Geen opmerkingen:

Blogarchief