24-02-2006



Mireille en Robert vierden hun 60-jarig samenzijn. Het ongelooflijke verhaal van de echtgenoten Mathé.

Vorige zaterdag vierden Mireille en Robert Mathé hun 60-jarig huwelijksfeest. Beiden doof namen ze weerwraak op het leven door buitengewone zaken te beleven. Mireille en Robert Mathé weren geboren in 1920. Op 13 mei 1945 trouwden ze in het 6de arrondissement van Parijs. Beiden doof doorkruisten ze de vorige eeuw met een vastberadenheid en een gedrevenheid die bewondering afdwingen. Robert Mathé is altijd een sportman geweest. Loopkampioen, bokser, wielrenner, volger, verzorger, masseur, en zelfs chauffeur van de beroemde bokser Georges Carpentier en ook lijfwacht van Jean-Paul Belmondo.

Op zijn 17de begon hij aan atletiek te doen. Als bokser vocht hij 40 kampen. Als wielrenner was hij verscheidene keren kampioen van Frankrijk bij de doven. In 1939 deed hij mee aan de 5de olympische spelen voor doven en wint de bronzen medaille op de 4 x 100 meter.
Zelfs onder water beweegt Robert Mathé zich als een vis in het water. De wereld van de stilte heeft voor hem geen geheimen. “Ik stond op de derde plaats op het podium van de Europese kampioenschappen onderwaterjacht.”
Om in het onderhoud van zijn familie te voorzien wordt hij tandtechnicus en is hij de eerste om tandbeschermers te produceren. Vervolgens wordt hij fotoreporter bij de sportkrant l’Equipe. Hij trainde en verzorgde de boksers Marcel Cerdan en Carlos Monzon. Hij was ook lijfwacht van Joséphine Baker, Michèle Morgan, Delon, Lino Ventura, Gabin, Bourvil, Fernandel en voor Jean-Paul Belmondo.
De meeste van die mensen zijn al lang overleden maar Robert ziet er nog goed uit.

Bron: Ouest-France

Geen opmerkingen:

Blogarchief