24-01-2006


Moeilijke berging: klauteraar is doof.

Voor de mannen van de beroepsbrandweer van Remscheid is een oproep laat op de avond geen ongewone taak. Het gebeurt regelmatig dat ze naar een zelfmoordpoging geroepen worden, volgens Josef Köster.
Normaal proberen we te helpen zonder veel misbaar te maken. Het gaat tenslotte om een dramatische menselijke gebeurtenis. Maar dinsdagavond was het moeilijker. Een 37-jarige man was op een 50 meter hoge stroommast geklommen, duidelijk om zich het leven te benemen. Een burger die de man gezien had heeft de politie en de brandweer verwittigd.
Niet alleen de val van de mast zou dodelijk zijn, maar er was ook acuut levensgevaar omdat hij zich dichtbij de hoogspanningskabels bevond. De stroom op de mast werd dus eerst afgesneden. Dit bleef natuurlijk niet zonder gevolgen. In de streek rond Keulen bleven 60.000 gezinnen zonder stroom tot kort voor middernacht.
De eigenlijke redding van de man was voor de 23 manschappen een zware opgave.De dove 37-jarige man kon niet horen wat hem toegeroepen werd door de brandweerlui noch wat de inderhaast opgeroepen psycholoog te zeggen had. Aan de andere kant was het een geluk dat hij het geroep van de kijklustigen niet kon horen. Er zijn altijd mensen die mensen in moeilijkheden aanmoedigen om toch maar te springen. De politie moest verscheidene mensen wegsturen en had alle moeite om hen achter de afsluitingen te houden.

Bron: http://www.rga-online.de

Geen opmerkingen:

Blogarchief