30-10-2012

Licht in de duisternis, de gebarentolk van burgemeester Bloomberg.




Sinds maandag zegt burgemeester Bloomberg regelmatig in tv-boodschappen aan de inwoners van New-York wat ze moeten doen. Zoals het hoort staat steeds een gebarentaaltolk ASL naast hem. Ze werd een internet sensatie, haar fans blijven maar aangroeien. Haar fans houden van haar stijl, haar expressie heeft velen gefascineerd en ze gaf vele New Yorkers reden om te glimlachen tijdens deze zeer harde tijden. Er is al een Tumblr pagina - Lydia Callis's Face For NYC Mayor - en de discussie over haar gaat verder op Twitter. Als je het nog gezien hebt, hier is een stukje video.




http://www.npr.org/blogs/thetwo-way/2012/10/30/163940098/a-bright-light-during-dark-news-bloombergs-sign-language-star?ft=1&f=1003

26-10-2012

200 jaar Gebarentaal in Duitsland




Op 11 november vindt er in Hotel Aspethera in Paderborn een cultuurontbijt plaats met een voordracht met als thema '200 jaar gebarentaal in Duitsland' . Er is ook een tentoonstelling van oude documenten. Een beetje ver om naartoe te rijden, maar altijd leuk om weten.



http://www.taubenschlag.de/

25-10-2012

Dove voetballer belachelijk gemaakt



Daniel staat op de achterste rij, vierde van links.


Walgelijke scenes op het voetbalveld. Ook in België steeds meer geweld in de lagere klassen en bij de jeugd. Hier gaat het om Daniel Ailey, een dove jongen die nog voor de nationale dovenploeg heeft gespeeld van Groot-Brittanië. De voorstpeler maakt dikwijls een rauw geluid als hij de aandacht van zijn ploegmaten wil om hem de bal door te geven. Het publiek van de tegenpartij doet hem dan op een onmenselijke manier na. Zoals ze in België ook apengeluiden maken als er een zwarte voetlballer aan de bal is. De manager van de ploeg vond het een zeer spijtige zaak, net omdat ook de paralympichs nog maar voorbij zijn. De politie werd er bij gehaald, maar toen die kwamen was het natuurlijk weer rustig. Het incident werd wel doorgegeven aan de Voetbalvereniging.



http://attherimmm.blogspot.be/2012/10/deaf-footy-player-ridiculed.html



Restaurant nu ook in Gaza, uitgebaat door doven




Een restaurant uitgebaat door doven en met doven als personeel opende in de Gazastrook vorige dinsdag, met hulp van de Palestijnen die een meer inclusieve maatschappij willen waarin mensen met een handicap hun volle potentieel kunnen realiseren. Het stijlvol Atfaluna restaurant valt op in de haven van Gaza, in een stad waar er weinig kansen zijn voor gehandicapte mensen. Garçons en koks gebruiken gebarentaal, gasten tonen op de kaart wat ze willen en dat gaat over in een spontane vorm van communicatie waarmee de initiatiefnemers hopen om barrières op te breken. In het begin zijn er ook nog een paar tolken om te helpen opstarten, maar na zes maanden staan ze op zichzelf. Twintig jaar geleden was de houding van de Palestijnen naar doven nog negatief, maar nu is de staf van 12 personen zeer enthousiast.



http://news.yahoo.com/gaza-deaf-restaurant-chance-change-perceptions-124739687.html;_ylt=A2KJ3CQxHYBQvUAAeX3QtDMD

23-10-2012

Documentaire "Mea Maxima Culpa" van Alex Gibney oogst veel succes in Londen.




De documentaire van Alex gibney over de katholieke kerk, Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God kreeg een prijs op het 56-ste documentaire festival van het Brits Filminstituut op het Londen Festival. De film, die voor het eerst vertoond werk op het Toronto International Film Festival vorige maan, onderzoekt het controversiele onderwerp van het seksueel misbruik binnen de katholieke kerk, meer bepaald op een groep mannen die na al die jaren de stilte verbroken hebben en verteld over hun misbruik in een dovenschool voor doven in Wisconsin, VS.



http://realscreen.com/2012/10/22/gibneys-mea-maxima-culpa-triumphs-in-london/

22-10-2012

In Mexico worden dove politiemensen ingezet om misdaad te bevechten in Oaxaca.




De agenten, gekend onder de naam de Engelen van de stilte, dragen hun steentje bij om de stad veilig te houden met hun verhoogde visuele waakzaamheid en hun bekwaamheid bij het liplezen. Er zijn 230 camera's die het historische centrum in de gaten houden. De camerabeelden worden bekeken door dove agenten die ook kunnen liplezen wat verdachte misdadigers zeggen. Alicia is één van hen. Doven worden niet afgeleid door omgevingslawaai en kunnen zich beter focussen. Ik heb zelf al gezien hoe mensen drugs nemen en anderen die een overval plegen. Ze kunnen ook zien of een persoon verdacht doet of er nerveus uitziet, waardoor agenten op straat al misdaden konden voorkomen.



http://infosurhoy.com/cocoon/saii/xhtml/en_GB/features/saii/features/main/2012/10/19/feature-01

19-10-2012

BMW pocht met zijn dove technieker



Scott Carpenter is verantwoordelijke voor de eindafwerking bij de BMW garage in de Amerikaanse stad Chattanooga. In een nieuw reclamefilmpje voor de autobouwer gebruikt hij gebarentaal om de service van BMW te promoten.

http://deafnewstoday.blogspot.be/
Tim Pauwels hardhorig




Zegt hij zelf in een interview in De Morgen. Hij verlaat na 15 jaar de Wetstraat als politiek journalist en wordt manager beroepsethiek bij de VRT. Op een vraag van de journalist waar hij 's morgens het eerste nieuws haalt, antwoord hij in de krant want ik ben hardhorig, met apparaten en al, en naar de radio luisteren tussen mijn kinderen door is niet gemakkelijk, daarom lees ik eerst de krant.



De Morgen - 19 oktober 2012 Media.com

18-10-2012

Clara, eerste stagiaire in de Bundestag




Lisa Paus, volksvertegenwoordigster voor de Groenen in de Duitse bondsregering heeft een nieuwe stagiaire, de dove Clara Belz. Leuk dat doven steeds meer in de politiek opduiken.



http://www.taubenschlag.de/
Blogger Many Tribes weegt Obama af tegen Romney.



Waarover moeten alle doven in Amerika zich zorgen maken bij de volgende presidentsverkiezingen? Wat speciaal de doven aanbelangt: gezondheidszorg, toegankelijkheid, burgerrechgten en recht op arbeid.

Nu hebben doven ook de keuze uit drie gezondheidsprogramma's. Eén is de Betaalbare Zorg Wet van Obama, waar vele, vele doven kunnen van genieten. Mensen die vroeger niet konden behandeld worden, kunnen zich dat nu wel permitteren. Het tweede is het plan van Romney ( eigenlijk bijna hetzelfde als van Obama), en het derde van Ryan, één waar de doven bang moeten van zijn. Ik stel me

dat dove mensen in de problemen komen als ze willen bellen, contacten leggen en mensen overtuigen. Doven geweigerd op basis van hun doof-zijn.

Bij wie zijn we beter? We hebben er voor gevochten onder Obama en er zijn serieuze stappen gezet, vooral de Wet voor de 21-ste eeuw wat betreft communicatie en toegankelijkheid van 2010. Ik heb nergens maar enig bewijs gevonden dat Romney die wet gesteund heeft. Romney heeft veel banden met grote maatschappijen en hij wil de beperkingen en verplichtingen van die bedrijven verzachten.

De rechten van de arbeiders is een ander probleem. Bij Obama is het ook een haat-liefde verhouding, maar Romney heeft echt geprobeerd om de macht en de mogelijkheden van de bonden te beperken en zijn partij heeft geprobeerd om af te raken van overeenkomsten met de vakbonden. En het zijn nu net de bonden en de collectieve arbeidsovereenkomsten die de dove arbeiders helpen bij hun strijd voor toegang en gelijkberechtiging op de werkplaats.



http://manytribes.blogspot.be/2012/10/what-should-deaf-people-be-concerned.html
Dove Heike Albrecht juniorsportvrouw van het jaar in Duitsland.




De speciale prijs voor beste sportvrouw bij de doven kreeg Heike Albrecht al voor de tweede keer voor haar successen op het Europese kampioenschap tennis voor doven in Koblenz. Heike zelf was zenuwachtig. Ze was bang dat ze degene die de prijs zou aankondigen niet zou verstaan. Maar hij heeft dat goed opgelost door mij vol aan te kijkenen de microfoon van voor zijn mond weg te doen, zodat ze hem zou kunnen liplezen. Toen ze 17 was kreeg ze de prijs voor het eerst. Ze is trots en gelukkig.



http://www.behindertensport-news.de/gehoerlosensport/7131-gehoerlose-heike-albrecht-juniorsportlerin-des-jahres-2012.html

17-10-2012

Negen op de 10 Belgische studenten hebben tinnitus




89,5% ervaren voorbijgaande tinnitus na blootstelling aan luide muziek. Als gevolg lijden meer en meer adolescenten aan tinnitus, gehoorsverlies en hyperacousie. Tinnitus als gevolg van lawaai is nu gewoon geworden bij jong volwassenen. Een Belgische studie bij studenten ontdekte dat 89,5% van de studenten al voorbijgaande tinnitus hebben gehad na een luid concert. Men onderzocht ook hun houding tegenover luide muziek en de factoren die ertoe leiden of ze hoorbescherming gebruiken. De tinnit.us kwam meer voor bij meisjes. 14,8% had zelfs last van blijvende tinnitus. Toch waren maar weinigen ongerust en diegenen die plugs droegen nog lager;11%. Blijvende tinnitus was dan weer wel een motivatie om gehoorbescherming te dragen. Toch waren de meesten zich niet bewust van het gevaar en hadden een neutrale houding tegenover luide muziek.



http://hearingtimes.co.uk/News/594/Nine%20out%20of%20ten%20Belgian%20students%20experience%20tinnitus











16-10-2012

Tweehonderd jaar bestaat deze dovenschool al.


De keuken nu


Het naaiatelier 100 jaar geleden

De Royal School for Deaf Children viert deze week zijn 220-ste verjaardag voor huidige en vroegere leerlingen. Eén van de oudste instellingen van het land.

Gestart in 1792 door weldoender John Townsend als een Londens asiel voor dove kinderen. Het oude gebouw moest plaats maken voor een nieuw onderkomen met een medisch centrum en een hydrotherapiecentrum, ook te gebruiken door de gemeenschap. Leerlingen kunnen parttime naar school en deeltijds werken als voorbereiding op het leven na school. Er is ook een boerderij.



Doof, vastberaden en verknocht aan Mozzarella.




Doof koppel dat restaurant opende in San Francisco krijgt nu ook een artikel in de New Your Times.





Russ en Melody Stein, die doof zijn, zijn de eigenaars van Mozzeria, een restaurant in San Francisco. De mensen die er werken gebruiken gebarentaal, pen en papier, munukaarten en het web om te communiceren.





Melody Stein gebruikt een iPad app om reservaties te bevestigen via een tolkendienst.



http://www.nytimes.com/2012/10/14/jobs/a-deaf-couple-realize-a-restaurant-dream.html?_r=2&utm_source=buffer&buffer_share=3a4ce
De oren van een doof koppel




Een meisje van drie jaar oud uit Pretoria is de zegen van haar dove ouders. Dat komt omdat ze hun oren is als het er op aan komt. Een klop op de deur of de telefoon die rinkelt. Ze verstaat al een beetje gebarentaal. Soms maakt ze mama wakker midden in de nacht als haar kleine zus Smangele onrustig is. De moeder van 30 zegt dat ze zeer gelukkig is dat haar dochter haar kan helpen.



http://www.sowetanlive.co.za/news/2012/10/16/deaf-couple-s-ears
Katie Leclerc uit Switched at Birth over hoe ze de dovengemeenschap vertegenwoordigt.




Katie werd geïnterviewd over haar nieuwe relatie met Justin Bruening die haar liefje speelt. "Ik kon niet gelukkiger zijn om met hem scènes te spelen. Hij is een uitstekend acteur, hij is zo'n schat en plezant tussen de opnames en het doet raar om over te schakelentussen praten over familie en gewone zaken en daarna hem te moeten kussen, maar ik was blij voor de kans die ik kreeg om met hem op het scherm te komen. Ik denk dat Switched at Birth veel goed doet om de twee werelden te overbruggen en ik ben blij dat iedereen nu familie is, we proberen er het beste van te maken. Het is een droom die werkelijkheid wordt. Leclerc die de ziekte van Ménière heeeft kent de dovengemeenschap heel goed. Zo kan ze goed inschatten welk accent Daphne zou hebben. Ik leerde gelukkig gebarentaal in het hoger middelbaar en ik was vrij zeker van mijn zaak. Trouwens mijn zus heeft ook Ménière en is zelf een ESL lerares, dus is ze ook goed geïntegreerd in de dovenwereld.



http://www.tvequals.com/2012/10/15/switched-at-births-katie-leclerc-on-playing-daphne-and-representing-the-deaf-community/
Stoute hond die niet kon afgericht worden met gebarentaal wel getemd.










De hond Canny was slecht opgevoed door eigenaars die aan de drugs waren. Niemand wou hem langer dan een jaar houden. Maar nu is hij de ster van de gehoorzaamheidsschool en kent al 50 bevelen...in gebarentaal. De dove hond werd opgenomen door enthousiaste gebarentaalgebruikster Rosie Gibbs die Makton, een basisvorm van gebarentaal gebruikte om hem te trainen. Ms. Gibbs uit Lockerbie leert hem zit en door hoepels springen. De vijf jaar oude hond is nu gelukkig . Ga naar de site en bekijk de verschillende gebaren die de hond kent.



http://www.dailymail.co.uk/news/article-2217961/Naughty-deaf-dog-trained-finally-brought-heel-using-SIGN-LANGUAGE.html?ito=feeds-newsxml



12-10-2012

Planet of Snail.( Planeet van de slak).










Een documentaire uit Zuid-Korea. De regisseur vertelt dat men in Zuid-Korea alleen maar bekend is met Helen Keller als doof-blinde of gehandicapte in het algemeen. Hij wou graag eens een beeld maken van een doofblinde uit Zuid-Korea zelf. De film is op verscheidene festivals van kortfilms te zien. De film kreeg zeer goede kritieken. Het is een liefdesverhaal, een betoverende documentaire over een jonge dichter die niet meer kan zien of horen en zijn verhouding met de wereld rond hem. Young-Chan is blind. Hij leerde spreken als jong kind, maar verloor vlak erna zicht en gehoor. Hij woont samen met zijn vrouw, Soon-Ho, zijn zielsverwant, een onmisbaar deel van zijn leven, en een raam op de buitenwereld. Ze communiceren met vingerbraille. Ze zijn op elkaar aangewezen, maar Young-Chan moet ook leren onafhandelijk te zijn. Op een dag komt hij niet op tijd naar huis en begint het grootste avontuur van zijn leven.



http://www.rottentomatoes.com/m/planet_of_snail_2012/

11-10-2012

Hayk wordt ondanks doofheid, beste danser van Armenië.




Hayk Hobosyan is de winnaar van de eerste "Dance If You Can" wedstrijd uitgezonden door het net Shant in Armenië. Hayk is ook doof. Zijn moeder vertelt dat ze een gevoel had alsof ze dood ging toen ze hoorde dat haar baby doof was. Maar ik vermande me en maakte voor mezelf de belofte er alles aan te doen om hem een vol lid van de maatschappij te laten worden. Hayk zelf vertelt dat hij gewoon niet wist wat het betekende niet te kunnen horen als kind. Later schreef zijn vader hem in, in een school voor doven. Hayk zegt dat hij blij was om gebarentaal te kunnen leren en zo te kunnen communiceren met anderen.







http://hetq.am/eng/articles/19277/hayk-overcomes-deafness-to-be-crowned-armenias-best-dancer.html
Dove artiest deelt zijn ervaringen met zijn schilderijen.




Warren Miller werkt om aan mensen te tonen wat het is om als dove te leven in een horende wereld, en hij doet dat door zijn kunst. Miller, die 53 is, is volledig doof rechts en hoort nog voor 25% uit zijn linkeroor. Maar dat geeft niet, want het is de ruimte tussen zijn oren waar zijn creativiteit zit. Wat hij niet kan horen zet hij op canvas met helle kleuren en vormen. Hij schildert uit plezier, maar ook om zijn verhaal te delen, om de horenden een venster op zijn wereld te geven.



http://www.jconline.com/article/20121010/ENT01/310110003/Warren-Miller-Indiana-Hands-and-Voices?nclick_check=1
Mysterieus gehoorverlies




Plots gehoorverlies moet behandeld worden als een spoedgeval binnen 2 weken. Dat kan een groot verschil uitmaken om te weten hoeveel gehoor er kan behouden worden omdat de haarcellen in het binnenoor almaar verder afsterven. De eerste actie is meestal een grote hoeveelheid steroïden. Als de symptomen zijn: plots totaal gehoorverlies, soms samen met een ploppend geluid, tinitus en duizeligheid. Het grootste probleem is dat deze symptomen dezelfde zijn en dus dikwijls verward worden met die van een virale infectie die vanzelf verdwijnt na een paar weken. Meestal is de oorzaak van plots gehoorverlies onbekend. Het zou kunnen door een hoofdletsel, lawaai of hersenvliesontsteking, mazelen en de bof. Door een verhoging van de druk in het binnenoor kan een membraan scheuren. 6000 mensen worden ermee geconfronteerd in de VS per jaar.



http://deafnewstoday.blogspot.be/
Unieke jobbeurs om dove studenten aan een job te helpen




De jobbeurs is uniek en bedoeld om contact te leggen tussen doven en hun droomjob. Tientallen werkgevers waaronder Microsoft, Google en de CIA wren op de campus op zoek naar studenten om open jobs in te vullen. Sommige werkgevers, zoals Dow Chemical, zonden dove werkgevers naar de beurs om hen te vertegenwoordigen. Greg Pollock van Dow Chemical zegt: "Ik mis de schoo l. Ik kwam hier graag en ben blij om mijn oude vrienden opnieuw te ontmoeten en de kans te krijgen om mijn verhaal te vertellen en hoe ik zover geraakt ben en proberen andere mensen te helpen hetzelfde traject af te leggen. Er waren ongeveer 300 studenten en 40 werkgevers. Vorig jaar kregen 49 studenten een job als gevolg van de jobbeurs. Hetzelfde wordt verteld in de video met Engelstalige ondertiteling).



http://www.whec.com/news/stories/s2796848.shtml?cat=565

10-10-2012

Hartverwarmend verhaal van volledig verlamde dove jonge man die op Twitter schrijft aan 4 woorden per minuut.






Volledig verlamde David Rose, uit Californië, krijgt honderden fans dank zij zijn geestige Facebookpagiona. Meer dan 8000 volgers op Twitter. Hij is 24 en voor altijd aan zijn rolstoel gekluisterd. Maar dank zij Twitter, heeft David niet alleen duizenden vrienden die naar hem getrokken worden door zijn positieve houding. David is volledig doof en verlamd, een gevolg van een hersenbloeding, hij zend elke boodschap uit aan vier woorden per minuut. Hij gebruikt daarvoor een speciale computer die zijn oogbewegingen vertaalt in letters. Zijn familie hielp hem met het opzetten van zijn blog en zijn Twitter-account, en sindsdien is zijn wereld veel groter geworden. David, of Dave zoals hij liever genoemd wordt, woont in een tehuis voor gehandicapten in Orange County, dicht bij zijn moeder en zus.





 Hij communiceert met een Tobii eye-gaze computer die zijn oogbewegingen omzet in tekst. Hij houdt van pups, meisjes, plezierige films, goede verhalen en grappen en lekker eten. Hoewel hij slechts 4 woorden per minuut kan intikken geeft hij soms lange antwoorden op vragen van vrienden. Hij zei: dokters dachten niet dat ik 15 zou worden door mijn ernstige hersenverlamming en er zijn complicaties zoals zuurreflux en als ik een longontsteking krijg, ben ik er aan. Maar ik werd 15 en toen zeiden ze, je haalt de 20 niet, maar nu ben ik 24. Maar als ik moet gaan, dan ga ik. Ik heb twee keer in coma gelegen . Het gevolg is wel dat hij zich bijna niet meer kan bewegen, maar hij vraagt zeker geen medelijden, vervan. Ik wil aanvaard worden zoals ieder ander. Ik word niet graag aangestaard in publiek, maar wie wel. Ik heb niet graag dat ik als nutteloos wordt bekeken.



http://www.dailymail.co.uk/news/article-2215181/Heartwarming-tale-deaf-quadriplegic-writes-Twitter-words-minute.html?ito=feeds-newsxml

















09-10-2012

Marlee maakt gebaren (nieuwe free itunes app)




In een nieuwe Apple app kan je gebaren leren van actrice Marlee Matlin. 'Marlee Signs' toont de Oscarwinnares die hoopt dat ze op deze manier een heleboel Amerikanen op een eenvoudige manier de basis van de gebarentaal kan bijbrengen. Er is mogelijkheid tot 'slow motion' om de video's iets trager te bekijken en een onderdeel spelling, die de woorden spelt in het gebarenalfabet. De applicatie is gratis. Speciale lessenpakketten kosten 3.99 dollar. Behalve de eerste les uit elke reeks, die is gratis. Ga naar itunes.



http://deafnewstoday.blogspot.be/2012/10/marlee-signs.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
Atfaluna helpt doven in Gaza




De Atfaluna maatschappij voor dove kinderen is een Palestijnse NGO in Gaza Stad die al veldwerk verricht in het dovenonderwijs sinds 1992. Duizenden dove kinderen en volwassenen en hun families worden jaarlijks geholpen met onderwijs, audiologie, logopedie, spraaktraining en bewustzijnsprogramma's. Er zijn ook programma's om op één of ander manier geld te verdienen. Dit alles in de smalle Gazastrook waar het leven extreem moeilijk is en waar doven gemarginaliseerd worden. De meeste dove kinderen komen uit gezinnen die ver beneden de armoedegrens leven van 50 dollar per maand en die op steun aangewezen zijn om te overleven.



http://www.presstv.ir/detail/2012/10/07/265479/atfalunasocietygaza-deafkids/
Allie Ward, tolk in het basisonderwijs helpt haar leerlingen




Foto's ban Joy Lewis.



Cynthia Tatssch, speciale leeslerares, leert de basis van gebarentaal op de eerste avond van de lessenreeks. De gebarentaalklassen gaan elke maandag door van 6 tot 8. De cursus duurt 10 weken en kost 50 dollar, een tekstboek nog eens 10 dollar.





Gediplomeerd gebarentaaltolk Crystal Porter leert aan Jack Ballard in het eerste studiejaar hoe hij woorden moet uitspreken. Jack is één van de 5 dove leerlingen die gebarentaalondersteuning krijgen van Porter de hele schooldag door.







Porter maakt het gebaar voor D tijdens de lessen gebarentaal op maandagavond die open staan voor het publiek.





Porter tolkt terwijl Lesa Foreman, lerares in het eerste leerjaar van de Allie Ward basisschool taken opgeeft voor de volgende maandag. Porter tolkt niet alleen, ze gebruikt de gebarentaal ook om de kinderen te vertellen over de geluiden die ze hoort in de achtergrond, deuren die open en dicht gaan of berichten via de intercom. (In Amerika staat elke klas met een intercom in verbinding met het kantoor van de directeur!)



http://www.reporternews.com/news/2012/oct/05/always-learning/?partner=yahoo_feeds
Brusselse doven opgesloten in Japans restaurant omdat ze zich bekloegen omdat er muizen rondliepen




Een groep doven werd onaangenaam verrast in een Japans restaurant in Brussel. Op het einde van hun maaltijd zagen ze muizen in het restaurant en weigerden te betalen. Een van de doven was beschaamd dat hij zijn vrienden uitgenodigd had. Om te protesteren, willen ze niet betalen omdat het niet hygiënisch is in het restaurant. Geen antwoord van de uitbater, hoewel één van de doven een boodschap opgeschreven heeft waarom ze kwaad waren. Na twintig minuten kwam de politie die hen niet geloofde tot ze zelf een muis zagen. Daarna hebben de doven nog klacht ingediend omdat een vrouwelijke agente had staan lachen met de gebarentaal van de doven door hen op een onnozele manier na te doen. Het onderzoek is geöpend.



http://www.sourds.net/2012/10/09/des-personnes-sourdes-enfermees-au-resto-japonais-pour-setre-plaintes-dune-souris/

06-10-2012

Dove Mexicaan zonder papieren dood in Sonora woestijn




De familie van Juan de Dios Romero, een Mexicaan zonder papieren en doof wordt door zijn familie als vermist opgegeven. Hij probeerde de grens met Arizona voor de tweede keer in een paar dagen over te steken. Zijn familie vreest her ergste, want het is goed mogelijk dat hij door mensensmokkelaars is achtergelaten in de Sonora woestijn. Het laatste wat ze van hem hoorden was via een mensensmokkelaar die de familie belde om een extra 1.500 dollar om hem illegaal over de grens te brengen. Dat gebeurde in april toen Romero 41 jaar oud, naar Mexico gereisd was om er een vrouw te zien die hij op het internet had leren kennen.



http://www.laht.com/article.asp?ArticleId=594891&CategoryId=14091
Louise Fletcher, nurse Ratche uit One flew over de Cuckoo's nest.




Louise is het best bekend voor haar rol in de klassieker uit 1975 waarin ze een strenge verpleegster in een pscyhiatrische kliniek speelt. De film won 5 oscars en zij won een Oscar voor beste actrice. Wat je misschien niet weet is dat haar ouders doof waren. Zijzelf is nu 78. Ze groeide op in Birmingham, Alabama. Haar vader Robert Fletcher was een priester in de Episcopale kerk. Hij richtte een 12-tal kerken voor doven op in de streek van Alabama. Geen enkele van zijn vier kinderen was doof. Fletcher vergat nooit waar ze vandaan kwam. Tijdens het filmen van One Flew Over, nam ze de tijd om de leerlingen van de Oregon School for the Deaf te bezoeken.



http://deafnewstoday.blogspot.be/

05-10-2012

Hoe een fotograaf dove mensen ziet in Zambia






Fotografe Emma Case bezocht onlangs Ndola in Zamia en fotografeerde het leven wan dove en slechthorende mensen om het werk van de ngo Sound Seekers te illustreren. Toen ze daar was maakte ze ook deze video die ons een blik gunt op het leven van die mensen en hun dovencultuur.



http://limpingchicken.com/2012/10/01/watch-photographers-video-of-deaf-people-in-zambia/

Blogarchief